Кошик
241 відгук
Продукция представлена в сети гипермаркетов ЭПИЦЕНТРАдреса всех филий
LUX-FORM - виробник уніформи для персоналу всіх галузей
+380 (800) 33-57-65
Кошик

Особливості при виборі форми для кухаря

Особливості при виборі форми для кухаря

Особливості при виборі форми для кухаря

Приходячи в кафе, ресторан або інший заклад громадського харчування, кожен відвідувач бажає відпочити, насолодитися різними стравами. При цьому бути впевненим в тому, що вони приготовані зі строгим дотриманням санітарно-гігієнічних правил. Поважає себе, своїх клієнтів закладу приділяють чистоті особливу увагу. Крім, наявності на кухні необхідних для роботи кухаря приладів обов'язково повинна бути форма для персоналу.

Спецодяг для кухаря має свої особливості, розроблена з урахуванням всіх нюансів його роботи.

 

Які ж матеріали використовуються для пошиття уніформи кухаря?

Виходячи зі специфіки роботи на кухні, фірми виробники віддають перевагу таким матеріалам:

  • Синтетика – в процесі використання показала себе як міцна, що володіє високою гігієнічністю тканина. Одяг добре тримає форму.
  • Бавовна – натуральний матеріал, а як наслідок, забезпечує відмінну циркуляцію повітря, вільно пропускаючи його. Ці особливості дуже важливі для кухаря, оскільки доводиться працювати при високих температурах.
  • Об'єднані (до складу входить третина бавовни, двох третіх синтетики) – мають позитивні властивості тієї та іншої складової. А саме: стійкість до вогню, кислот, відштовхування води, олії.

Основні вимоги до форми кухаря:

  1. Комфорт – при роботі на кухні нічого не повинно заважати процесу приготування їжі. А оскільки, в цьому випадку, високих температур не уникнути, то однією з головних функцій одягу – забезпечити вільну циркуляцію повітря. Тим самим створюючи комфортні умови.
  2. Практичність – використовується для виробництва матеріал повинен бути міцним, немарким кольором. Водо - і масловідштовхувальних властивості також важливі для продовження терміну експлуатації форми.
  3. Стиль – дуже важливо дотримуватися в ресторані загальної стилістики. Причому, це має проявлятися не тільки в інтер'єрі, але і в одязі. Колірна гамма, фасон спецодягу кухаря, мають цьому відповідати.

Кухарська форма включає в себе кілька основних елементів, а саме:

  • Ковпак – обов'язковий атрибут шеф-кухаря. Звичайним кухарям допустимо носити головні убори спрощені. Відштовхувати запахи, жирові випаровування, пропускати повітря – головні вимоги до вказаному атрибуту.
  • Кітель для кухаря – один з основних елементів форми. Як правило, шиється з укороченими рукавами (для зручності в роботі), переважно білого кольору. Що додатково підкреслює чистоту на кухні.
  • Різні за кольором, кухарські штани виготовляються з особливого матеріалу. Ні в якому разі не повинні сковувати рух кухаря.
  • Фартух – завдяки прогумованому матеріалу вода і масло відштовхуються, при попаданні не залишають слідів. Цей предмет спецодягу прекрасно справляється із захистом від опіків, бруду. Фартух з грудкою створить додатковий захист.
  • Взуття – сабо з закритими пальцями – ідеальний варіант для кухні. Володіє легкістю, не ковзає, уберігає від отримання травм.

Пам'ятайте, при правильному догляді за робочим одягом кухаря термін його служби збільшується. Для цього необхідно дотримуватися кількох правил:

  • 15-25 градусів Цельсія, 40-75% вологості – оптимальні умови, при яких повинна зберігатися уніформа кухаря в спеціальній тарі.
  • Своєчасна прання, чистка знають, всі особливості роботи з одягом, особою.
  • Щоб уникнути неприємних запахів регулярно провітрювати кімнату, в якій знаходиться форма.


Купувати кухарську форму найкраще у перевіреного, надійного виробника. Компанія LuxForm належить саме до таких постачальникам. Наші фахівці допоможуть не тільки замовити форму для кухаря, але і розроблять виходячи з ваших побажань, унікальні моделі високої якості. При цьому ціна приємно побачить вас своєю доступністю.

 

Інші статті
  • Фартухи на будь-який смак
    Фартухи на будь-який смак
    Зовнішній вигляд співробітників індустрії харчування відіграє величезну роль у залученні клієнтів. Все, що пов'язано з продуктами харчування або їх приготуванням і продажем, має бути практично стерильне.
  • Форма моряка
    Форма моряка
    Який моряк без форми, що робить його особливим і таким, який не схожий на інших?

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner